PAMTIĆU U 2018: Kenan Kekić

Kenan Kekić je izvršni direktor Eurofarm Centra, jedne od najvećih privatnih zdravstvenih ustanova u BiH. Doktor je stomatologije, a trenutno je na master studijama Cotrugli Business School iz Beograda. Govori engleski i turski. Oženjen je i ima dvoje djece.
Kaže da je ključ sreće i uspjeha naći balans između poslovnog i privatnog.
Pitali smo Kenana Kekića šta je po njegovom mišljenju obilježilo 2018. godinu.
 
DOGAĐAJ GODINE

– Prvo zvanično kloniranje majmuna u Kini. Ako uspije, dolaze i na Balkan…

Saudijska Arabija dozvolila ženama da voze, ali u prisustvu muškarca. Mogu oni kada nemaju novi zakon o akcizama.
Otvorenje sarajevske žičare – simbola grada i vraćanje Trebevića građanima Sarajeva. Neki od nas bi trebalo da uzmu kartu u jednom smjeru i ne osvrću se.

PROMAŠAJ GODINE

– Nastavak komadanja Sirije od gospodara rata. Lako je povlačiti poteze iz dvorova i ovalnih ureda, a ljude gledati kao kolateralnu štetu, jer profit je nabitniji.

Predizborna kampanja u BiH – pokazatelj da smo onakvi kakvim nas svijet doživljava. Ako za nas čuju Kinezi, bit će nas duplo, ma i troduplo više.

LIČNOST GODINE

– Amel Kapo, predsjednik plivačkog kluba SPID Sarajevo, čovjek koji se u potpunosti stavio na raspolaganje djeci sa posebnim potrebama. I bit će mi ličnost godine svake godine. Kada Kinezi krenu na kloniranje ljudi njega bi trebalo da prvog pozovu.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

– Aktivnosti koje radi Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ured gradonačelnika Sarajeva. Za razliku od većine političara pokazuju da znaju svoju misiju i da imaju viziju.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

– Pod pritiskom EU uvedene akcize za gorivo u febraru ove godine. EU, mi ti dolazimo čim sagradimo autoputeve od akciza.

ŠTA OČEKUJETE U 2019. GODINI?

– Dalje smanjenje nataliteta u zemljama EU, rast GDP-a, te povećanje potreba za radnom snagom, što će značajno smanjiti nezaposlenost u Bosni i Hercegovini, samo će nam trebati dobri autoprijevoznici. Na žalost, mnogi će shvatiti da je stih “Sunce tuđeg neba ne grije kao naše” aksiom, a ne hipoteza.

Malo manje ćemo brojati nacionalna krvna zrnca, jer 2019. neće biti izborna godina. I dalje ćemo marljivo raditi na popravljanju ograda koje nas dijele u klaustrofobične male torove, dok ne stasaju neke nove generacije Z.
O nama

Eurofarm Centar Poliklinika postoji od 1999. godine. Ideja je nastala od poduzetničke vizije da se izgradi jedan od prvih privatnih polikliničkih centara koji bi bio na usluzi svojim pacijentima. Danas Eurofarm Centar predstavlja vodeću privatnu zdravstvenu ustanovu sa tendecijim rasta i širenja.