NovostiNovembar – mjesec muškog zdravlja

6 Novembra, 2018

I muškarci imaju svoj mjesec.

“Movember” predstavlja pokret koji je veoma brzo prerastao u veliku globalnu akciju.

Cilj projekta je animirati muškarce da tokom mjeseca novembra puste brkove, budu muškarci u pravom smislu te riječi i preuzmu potpunu odgovornost za svoje zdravlje, svoju budućnost i budućnost svoje porodice.

Iako naizgled zabavan, cilj ovog projekta je i više nego bitan – ovim činom (poput ružičastih vrpci u borbi protiv raka dojke) muškarci žele upozoriti na razne vrste raka koje napadaju snažniji spol, a posebno na opasnost od raka prostate.

Rak prostate predstavlja najčešći oblik raka od kojeg oboljevaju muškarci, a drugi je uzročnik smrti ove populacije u svijetu.

Koristimo priliku skrenuti pažnju na važnost rane dijagnostike raka prostate – bolest koja je gotovo poprimila razmjere epidemije. Ovo je vrlo važno jer je rak prostate izlječiv ako se pravodobno otkrije!

Savjetujemo Vas da na vrijeme uradite pretrage, a analize koje su ključne za navedene zdravstvene probleme su tumor markeri PSA TOTAL, PSA FREE i PSA RATIO.

Eurofarm Centar Poliklinika Vam u mjesecu novembru poklanja 20% popusta na tumor markere PSA TOTAL i PSA FREE uz gratis PSA RATIO.

Za sve informacije kontaktirajte nas na broj telefona 033/944 – 214.