Novembar – mjesec muškog zdravlja

I muškarci imaju svoj mjesec.

“Movember” predstavlja pokret koji je veoma brzo prerastao u veliku globalnu akciju.

Cilj projekta je animirati muškarce da tokom mjeseca novembra puste brkove, budu muškarci u pravom smislu te riječi i preuzmu potpunu odgovornost za svoje zdravlje, svoju budućnost i budućnost svoje porodice.

Iako naizgled zabavan, cilj ovog projekta je i više nego bitan – ovim činom (poput ružičastih vrpci u borbi protiv raka dojke) muškarci žele upozoriti na razne vrste raka koje napadaju snažniji spol, a posebno na opasnost od raka prostate.

Rak prostate predstavlja najčešći oblik raka od kojeg oboljevaju muškarci, a drugi je uzročnik smrti ove populacije u svijetu.

Koristimo priliku skrenuti pažnju na važnost rane dijagnostike raka prostate – bolest koja je gotovo poprimila razmjere epidemije. Ovo je vrlo važno jer je rak prostate izlječiv ako se pravodobno otkrije!

Savjetujemo Vas da na vrijeme uradite pretrage, a analize koje su ključne za navedene zdravstvene probleme su tumor markeri PSA TOTAL, PSA FREE i PSA RATIO.

Eurofarm Centar Poliklinika Vam u mjesecu novembru poklanja 20% popusta na tumor markere PSA TOTAL i PSA FREE uz gratis PSA RATIO.

Za sve informacije kontaktirajte nas na broj telefona 033/944 – 214.

O nama

Eurofarm Centar Poliklinika postoji od 1999. godine. Ideja je nastala od poduzetničke vizije da se izgradi jedan od prvih privatnih polikliničkih centara koji bi bio na usluzi svojim pacijentima. Danas Eurofarm Centar predstavlja vodeću privatnu zdravstvenu ustanovu sa tendecijim rasta i širenja.