LASER TEHNOLOGIJA – Riješite se dlaka brzo sigurno, efikasno i trajno!

Uklanjanje dlaka laserom je brzo sigurno i uspješno.

Klinička istraživanja pokazuju prosječno trajno uklanjanje dlaka u oko 50% slučajeva poslije samo dva tretmana.

CHEVEUX SANDSTONE je laserski diodni sistem koji se koristi za uklanjanje neželjenih dlaka sa cijelog tijela kod žena i muškaraca. Sve dlake, uključujući plave, tanke, crne te debele (izuzev sijede i crvene dlake) se mogu tretirati laserom izuzetno uspješno.

Epilacija laserom obavlja se na očišćenoj i obrijanoj koži.

Pulsiranje lasera je pažljivo kontrolisano da proizvede samo toliko energije koliko je potrebno da uništi folikul dlake i da ne nanese štetu okolnoj koži. Rezultat je sigurno i efikasno uklanjanje dlaka.

CHEVEUX SANDSTONE laser ima specijalno oblikovan sistem za hlađenje tretiranog dijela kako bi se zaštitila koža i smanjio subjektivni osjećaj boli.

Potrebno je sprovesti nekoliko tretmana jer laser djeluje na dlake koje su u određenoj fazi rasta. Dlaka raste u  tri različite faze i tretman je uspješniji u anagen fazi ciklusa/faza rasta dlake u kojoj se nalazi 70 – 90% dlaka.

Stoga, da bi se uklonile dlake na tijelu, potrebno je uraditi 4 – 6 tretmana u razmacima od 2 mjeseca.

Za sve informacije i rezervacije termina pozovite na kontakt telefon:

033/296 – 375 (Unitic) i 033/773 – 032 (Ilidža).

O nama

Eurofarm Centar Poliklinika postoji od 1999. godine. Ideja je nastala od poduzetničke vizije da se izgradi jedan od prvih privatnih polikliničkih centara koji bi bio na usluzi svojim pacijentima. Danas Eurofarm Centar predstavlja vodeću privatnu zdravstvenu ustanovu sa tendecijim rasta i širenja.