NovostiKada i zašto uraditi CISTOSKOPIJU?

19 Septembra, 2018

Cistoskopija (uroendoskopija, uretrocistskopija) je endoskopska dijagnostička procedura kod koje se optičkim instrumentom u obliku sonde s kamerom na vrhu pregleda sluzokoža uretre i mokraćne bešike.

Ljekar će tražiti cistoskopiju ako imate krv u mokraći, žalite se na otežano ili bolno mokrenje, imate infekciju nekog organa urotrakta (mokraćnih puteva, kanala ili bešike), patite od inkontinencije, tj. nekontrolisanog nevoljnog mokrenja, ili pak imate stalni nagon na mokrenje.

Veoma je korisna metoda za dijagnosticiranje upale bešike (cistitisa) ili, u najgorem slučaju, karcinoma mokraćne bešike.

Cistoskopiju izvodi doktor specijalist urolog uz asistenciju medicinske sestre. Pretraga se izvodi u ginekološkom tzv. litotomijskom položaju. Obavlja se u lokalnoj anesteziji lidokainskim gelom koji se aplicira u mokraćnu cijev.

Kada raditi cistoskopiju?

Cistoskopija se izvodi kod simptoma kao što su krv u mokraći, bolno i učestalo ili otežano mokrenje u tankom mlazu, urinarna inkontinencija, česte i uporne infekcija urinarnog trakta, itd.

Kako Eurofarm Centar stalno širi broj usluga, ovim putem Vas obavještavamo da u našoj poslovnici na Ilidži možete uraditi Cistoskopiju.

U Eurofarm poslovnici na Ilidži zakažite svoj termin kod prof. dr Hiroš Mustafe i dr Topalović Sabahudina, specijalista urolog.

Za dodatne informacije i rezervacije termina pozovite na kontakt telefon: 033/773 – 032 ili 033/773 – 020. 

Vaš,

Eurofarm Centar