Eurofarm praktikantica na prvom međunarodnom Kongresu genetičara u BiH nagrađena za najbolju prezentaciju svog diplomskog rada

Zadovoljstvo nam je objaviti pozitivne priče pa tako želimo da podijelimo i ovu sa Vama.

Eurofarm praktikantica i IUS studentica Emina Huseinbegović, BSc.,  dobila je nagradu za najbolju prezentaciju svog diplomskog rada (Best Undergraduate Presentation Award) na temu ˝Urine qRT-PCR assay as a screening tool for the detection of congenital human Cytomegalovirus infection of infants in Sarajevo Canton˝  na prvom međunarodnom Kongresu genetičara u BiH.

Praktični rad je u cjelosti sproveden u laboratoriji za Molekularnu Dijagnostiku, u sklopu Eurofarm Centar Laboratorije, pod nadzorom i komentorstvom dr. Darie Ler, gdje je Emina vrlo uspješno završila svoju studentsku praksu te nastavila volontirati u istom laboratoriju još 6 mjeseci. Svoj diplomski rad odbranila je sa najboljom ocjenom na Internacionalnom Univerzitetu Sarajevo (IUS) na odsjeku za Genetiku i Bioinžinjering, pod mentorstvom doc. dr. Mirze Suljagić.

Ovo je još jedan primjer uspješne saradnje između Eurofarm Centra i IUS-a, a koja će se nastaviti i u budućnosti.

Na trodnevnom skupu u Sarajevu okupili su se brojni znanstvenici i istraživači iz različitih oblasti genetike koji je organiziran od strane Udruženja genetičara u BiH (GENuBiH) gdje je predstavljeno 97 prezentacija iz oblasti humane, forenzičke, mikrobne i biljne genetike.

O nama

Eurofarm Centar Poliklinika postoji od 1999. godine. Ideja je nastala od poduzetničke vizije da se izgradi jedan od prvih privatnih polikliničkih centara koji bi bio na usluzi svojim pacijentima. Danas Eurofarm Centar predstavlja vodeću privatnu zdravstvenu ustanovu sa tendecijim rasta i širenja.