NovostiDermatoskopski pregled madeža

23 Oktobra, 2018

Gotovo svako od nas je jednom u životu imao promjenu na koži koja ga je zabrinula i zbog koje se uputio na pregled doktoru.

U posljednja dva desetljeća savremena medicina je najveći napredak postigla u liječenju melanoma. Razlog tome su preventivni dermatološki pregledi gdje se maligne i premaligne lezije registruju u početnoj fazi. U slučajevima rane detekcije bolesti postotak izlječenja vrlo je visok.

Ako Vam je potreban detaljan pregled madeža preporučujemo Vam dermatoskopiju.

Dermatoskopski pregled omogućuje analizu strukture pigmentiranih promjena kroz sve slojeve kože što nije moguće vidjeti prostim okom. Dermatoskopija je dijagnostička metoda promatranja promjena na koži uz pomoć dermatoskopa, instrumenta koji povećava vidno polje, a primarno značenje ima u evaluaciji pigmentiranih promjena na koži.

Kada trebamo obaviti dermatoskopski pregled madeža?

Dermatoskopiju trebate kada imate pigmentirane (madeži) ili druge tumorozne promjene na koži, a naročito ako se one pojave naglo, u kratkom vremenskom periodu ili se mijenjaju bojom, oblikom (u smislu pojave asimetrije, nepravilnosti rubova) ili veličinom te u slučaju krvarenja ili svrbeža. Pregled madeža preporučljivo je učiniti jednom godišnje, a kod osoba s povećanim rizikom prema savjetu dermatologa.

Kako izgleda dermatoskopski pregled madeža?

Dermatoskopija obuhvata pregled svih madeža dermatoskopom, optičkim instrumentom čije povećanje uglavnom varira od 10- 20 puta. Dužina trajanja pregled ovisi o broju madeža i potpuno je bezbolna.

Za sve informacije i rezervacije termina, pozovite na kontakt telefon:

033/296 – 375 (Unitic) ili 033/773 – 032 (Ilidža)